OTKUPNE CENE (važe od 16.08.2019): MERKANTILNA PŠENICA : 18,00 ; MERKANTILNI KUKURUZ : 15,00 RSD sa PDV-om ; MERKANTILNA SOJA : 35,50 RSD sa PDV-om

Proizvodnja Mlinskih Proizvoda

U našim proizvodnim pogonima u Šapcu i Bogatiću proizvodimo sledeće proizvode

  • Pšenično Brašno TIP-400 –  koje proizvodimo u našem mlinu dobijamo od najkvalitetnijih sorti pšenice sa sremskog i mačvanskog podneblja. Poseduje veliku rastegljivost i energiju, izrazito je bele boje. Pakujemo ga u vreće od 25 kg i 50 kg.
  • Pšenično Brašno TIP-500 – koje dobijamo od pšeničnog zrna sa plodnih sremskih i mačvanskih oranica, ima veoma veliku primenu u pekarskoj industriji. Ovu vrstu brašna odlikuje povećan sadrzaj mineralnih materija, proteina i vitamina. Koristi se u proizvodnji: hleba, kifli ,pica i ostalog slanog i slatkog peciva. Pakujemo ga u vreće od 25 kg i 50 kg.
  • Pšenično Brašno TIP-850 – spada u polu-bela brašna ,jer ima veći procenat pepela (0.75%,0.9%) i tamniju boju. Bogato je vitaminima i mineralima, poseduje izuzetne nutritivne vrednosti. Koristi se u pekarskoj industriji za proizvodnju polu-belog hleba i peciva. Pakujemo ga u vreće od 25 kg i 50 kg.
  • Pšenično Stočno Brašno – Kao nus-proizvod mlevenja pšenice koristi se pšenično stočno brašno. U sastav pšeničnog stočnog brašna, pored mekinja ulaze primese mlinske pšenice: sitno i lomljeno pšenično zrno koje se usitnjava na određenu granulaciju. Pšenično brašno sa našeg mlina koristi se direktno kao stočna hrana i za pripremu koncentrata za ishranu stoke. Pakujemo ga u vreće od 30kg.
  • Pšenična krupica